Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik który zawsze wychodzi
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9836
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9836
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Do miski daję mąkę z proszkiem do pieczenia ,cukier ,margarynę 250 gr i zóltka i zagniatam kruche ciasto które dziele na 2 części większą i mniejsza .Większą częściom ciasta wykładam formę wyłożoną papierem do pieczenia a mniejsza cześć ciasta do zamrażarki by dobrze sie potem ścierało na tarce jak sie przymrozi
Masa serowa 70 gr miękkiego masła ucieram z cukrem dodaje partiami ser i 2 jajka ucieram na koniec daje budyń dokładnie łącze .Masę serowa wykładam na ciasto w blaszce.
Brzoskwinie scedzam z wody na sitku i kroje na drobną kostkę i wykładam na masę serową .
Piana z białek ;5 białek ubijam z odrobina soli partiami dodaje cukier i na koniec czerwony kisiel ,gęstą piane wykładam na brzoskwinie na masie serowej równam , z zamrażarki wyjmuje resztę ciasta i ścieram na pianę na tarce o grubych oczkach równam .
Sernik piekę w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 1 godzinę na środkowej półce bez termo obiegu należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej w razie potrzeby dopiekam .By sernik nie opadł po upieczeniu zostawiam go w piekarniku z uchylonymi dziwami 15 do 20 minut po upieczeniu .Sernik jest pyszny i zawsze wychodzi po dokładne wykonanie zapraszam na film