Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z brzoskwiniami. Najlepszy na świecie przepis mamy. Idealne ciasto na Święta.
Zupa ogórkowa jest klasykiem na polskich stołach. Przede wszystkim jest uwiel...
Odsłon: 5535
Zrazy Magdy Gessler nawiązują do klasycznych zrazów po warszawsku. Oczywiście...
Odsłon: 8195
Przepyszny paprykarz Magdy Gessler to doskonała wariacja na temat słynnej, sz...
Odsłon: 3161
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37693
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9950
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 964
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37693
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9950
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 964
Składniki
Zdjęcie profilowe moje_domowe_jedzenie moje_domowe_jedzenie Dzień dobry w niedzielę. Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami. Przepis z babcinego zeszytu sprawdzony i smaczny. SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki pszennej 6 żółtek 4 łyżki cukru 200 g masła 2łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera u mnie z wiaderka 2 jajka 2 budynie waniliowe w proszku 1 szklanka cukru 200 g masła 1 puszka brzoskwiń w syropie WYKONANIE: Składniki na ciasto dokładnie ze sobą łączę i wyrabiam. Zostawiam 3/4 ciasta a resztę chowam do lodówki. Przygotowuję brytfannę u mnie kwadratowa i i wykładam ciasto kruche. Nabijam widelcem i piekę w piekarniku nagrzanym na 170 stopni około 15 minut tak aby ciasto lekko się zarumieniło. Po tym czasie ciasto chłodzę. Teraz przygotowuję Masę serową. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie łączę i mieszam. Zaczynam od utarcia masła z cukrem a następnie dodaję stopniowo ser i jajka. Można użyć np. aromatu waniliowego. Masę wylewam na schłodzone ciasto kruche a następnie wykładam po całej powierzchni brzoskwinie pokrojone w paski. Na koniec wyciągam z lodówki schłodzone ciasto i ścieram na tarce o grubych oczkach rozprowadzając po całej powierzchni ciasta. Ciasto piekę w piekarniku nagrzany na 170 stopni około 70 minut jeśli na górze będzie się zbyt mocno rumienić Można przykryć folią aluminiową.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z białą czekoladą
Desery
Brownie z fasoli i bananów
Desery
FAWORKI
Desery
Sernik papieski
Sernik z białą czekoladą
Pyszny sernik w połączeniu sera i czekolady to ulubiony sernik mojego męża. S...
Odsłon: 12
Brownie z fasoli i bananów
Smaczne i zdrowie brownie z fasoli i bananów to ciekawa alternatywa dla trady...
Odsłon: 67