Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka lat wstecz dostałam ten przepis od znajomej pani Reginki i od tamtej pory gości w każde święta na naszym stole. Podobnych przepisów jest wiele ale ten to mój ulubiony jest puszysty i mięciutki po prostu pyszny.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek,cukier, margarynę posiekać nożem dodać śmietanę,zagnieść szybko ciasto odłożyć na trochę do lodówki po schłodzeniu wyłożyć blachę Na ciasto wyłożyć odsączone z zalewy brzoskwinie /pokrojone na drobniejsze części / .
SER Zmielić w maszynce lub użyć sera z wiaderka. Żółtka utrzeć z cukrem dodać zmielony ser ,śmietanę ,ucierać dodać zapach ,budyń na koniec pianę / z białek z ciasta i z sera /. Ser wyłożyć na ciasto z owocami.
Z wiórek, margaryny i cukru zrobić kruszonkę,którą posypujemy wierzch ciasta.
Sernik pieczemy ok.60 min w temperaturze 180 stopni Smacznego