Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka lat wstecz dostałam ten przepis od znajomej pani Reginki i od tamtej pory gości w każde święta na naszym stole. Podobnych przepisów jest wiele ale ten to mój ulubiony jest puszysty i mięciutki po prostu pyszny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek,cukier, margarynę posiekać nożem dodać śmietanę,zagnieść szybko ciasto odłożyć na trochę do lodówki po schłodzeniu wyłożyć blachę Na ciasto wyłożyć odsączone z zalewy brzoskwinie /pokrojone na drobniejsze części / .
SER Zmielić w maszynce lub użyć sera z wiaderka. Żółtka utrzeć z cukrem dodać zmielony ser ,śmietanę ,ucierać dodać zapach ,budyń na koniec pianę / z białek z ciasta i z sera /. Ser wyłożyć na ciasto z owocami.
Z wiórek, margaryny i cukru zrobić kruszonkę,którą posypujemy wierzch ciasta.
Sernik pieczemy ok.60 min w temperaturze 180 stopni Smacznego