Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z brzoskwiniami pani Reginki

Sernik z brzoskwiniami pani Reginki

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1766

Dodano:

Odsłon: 3776

Kilka lat wstecz dostałam ten przepis od znajomej pani Reginki i od tamtej pory gości w każde święta na naszym stole. Podobnych przepisów jest wiele ale ten to mój ulubiony jest puszysty i mięciutki po prostu pyszny.

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • jaja 4 szt
  • mąka krupczatka 3 szkl
  • margaryna "palma" 1 kostka
  • cukier 1 szkl
  • cukier waniliowy 1 op
  • śmietana 3 łyżki
  • proszek do piecz 2 łyżeczki
  • Masa Serowa
  • ser 1 kg,5-6 żółtek ,budyń waniliowy 1 op ,cukier 1 szkl ,zapach.,smietana 250 ml
  • Kruszonka;
  • wiórki kokosowe 1op ,1/4 kostki margaryny, 3-4 łyżki cukru
  • puszka brzoskwiń
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z brzoskwiniami pani Reginki

Przygotowanie

  1. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek,cukier, margarynę posiekać nożem dodać śmietanę,zagnieść szybko ciasto odłożyć na trochę do
    lodówki po schłodzeniu wyłożyć blachę
    Na ciasto wyłożyć odsączone z zalewy brzoskwinie /pokrojone na drobniejsze części / .

  2. SER
    Zmielić w maszynce lub użyć sera z wiaderka.
    Żółtka utrzeć z cukrem dodać zmielony ser ,śmietanę ,ucierać dodać zapach ,budyń na koniec pianę / z białek z ciasta i z sera /.
    Ser wyłożyć na ciasto z owocami.

  3. Z wiórek, margaryny i cukru zrobić kruszonkę,którą posypujemy wierzch ciasta.

  4. Sernik pieczemy ok.60 min w temperaturze 180 stopni
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń