Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z czerwonymi porzeczkami

Sernik z czerwonymi porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2711

Dodano:

Odsłon: 2417

Dużo słodko-kwaśniej przyjemności.

Składniki

  • Ciasto: 100g mielonych migdałów
  • 175g mąki orkiszowej (typ 630)
  • 150g pełnoziarnistej mąki orkiszowej
  • 50g ciemnego kakao
  • szczypta soli
  • 200g masła
  • 125g cukru lub cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • Masa serowa: 400-500g czerwonych porzeczek
  • 1,5 kg mielonego twarogu
  • szczypta soli
  • 150g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 6 jajek
  • 1,5 opakowania budyniu w proszku (op. 37g)
  • 4 łyżki kaszy manny
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z czerwonymi porzeczkami

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto zagnieść, owinąć folią i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.

  2. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Głęboką blachę (z piekarnika) wysmarować masłem.

  3. Porzeczki umyć i z pomocą widelca oskubać z gałązek. Twaróg, sól, cukier i cukier waniliowy wymieszać, dodać jajka, budyń i kaszę mannę.

  4. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na dnie blachy. Ponakłuwać widelcem. Rozłożyć masę serową. Posypać porzeczkami. Pozostałe ciasto poskubać i rozłożyć na wierzchu. Piec na najniższym poziomie piekarnika ok. 55 minut.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń