Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z galaretką"
Składniki
Dwie galaretki rozpuść w 2,5 szklanki gorącej wody, ostudź, po czym przelej do okrągłej miski, wyłożonej folią spożywczą. Gdy zaczną tężeć, dodaj połowę jagód, przemieszaj i wstaw do lodówki, by całkowicie stężała.
Trzecią galaretkę rozpuść w 250 ml wody i schłódź. Serki zmiksuj z pudrem, dodaj ubitą śmietanę i tężejącą galaretkę.
Na dnie tortownicy ułóż biszkopty. Na środku wyłóż galaretkę. Dookoła rozłóż masę serkową i jagody. Schładzaj 3-4 godziny.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax