Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z maślaną kruszonką i słodkim jabłkiem.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3449
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1047
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3449
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1047
Składniki
ciasto Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder i miękkie zimno masło pokrojone w kostkę. Łączymy tworząc kruchą konsystencję i na koniec dodajemy jajka. Zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy je na pół, owijamy folią spożywczą i składamy do zamrażarki.
masa serowa Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puch. Następnie dodajemy twaróg, masło, budyń, sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Jabłka kroimy drobno w kostkę i obtaczamy w cynamonie. Pół czekolady ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy razem z jabłkami do masy i wszystko mieszamy już tylko łyżką.
Formę (32x26) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy jedną część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko uklepujemy spód. Wykładamy masę serową, ścieramy drugą połówkę jako kruszonkę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Na ciasto wyjęte z piekarnika jeszcze ciepłe ścieramy resztę czekolady i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.