Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik, ale z jogurtów greckich. Sernik zatopiony w czekoladowym cieście, oblany polewą. Uwielbiamy taki, bo smakuje jak sernik i jest pyszny.
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić ze szczyptą soli i połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka,resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem z kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i delikatnie mieszać łopatką. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem przesianymi budyniami w proszku. Następnie z jogurtami (mikserem na niższych obrotach).Stopniowo dolewać olej i zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Wylać na ciasto.
Widelcem, przemieszać rzędami, spiralnie sięgając dna blaszki.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia. Sernik wyrósł bardzo wysoki, ale po ostygnięciu usiadł trochę. Trzeba było wystudzić w piekarniku.
polewa-Polewę wraz z czekoladą rozpuścić nad parą i polać zimne ciasto w esy-floresy.
Można dodatkowo posypać, płatkami czekoladowymi.
ciasto bardzo smaczne choć muszę przyznać ze w tym samym dniu kiedy przestygł...
Odsłon: 69054
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 142
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 14
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 389
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 58
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 142
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 14
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 389
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 58
Składniki
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić ze szczyptą soli i połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka,resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem z kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i delikatnie mieszać łopatką. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem przesianymi budyniami w proszku. Następnie z jogurtami (mikserem na niższych obrotach).Stopniowo dolewać olej i zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Wylać na ciasto.
Widelcem, przemieszać rzędami, spiralnie sięgając dna blaszki.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia. Sernik wyrósł bardzo wysoki, ale po ostygnięciu usiadł trochę. Trzeba było wystudzić w piekarniku. polewa-Polewę wraz z czekoladą rozpuścić nad parą i polać zimne ciasto w esy-floresy. Można dodatkowo posypać, płatkami czekoladowymi.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 439
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 471