Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z malinami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Masło utrzyj do białości. Dodawaj po jednym żółtku, po łyżce cukru, ucieraj. Twaróg zmiel. Dodawaj po łyżce twarogu do masy. Ucieraj lub zmiksuj.Mąkę wymieszaj z kaszą manną, proszkiem do pieczenia i budyniem. Stopniowo dodawaj do masy, ucieraj, aż wszystkie się połączą.
Białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj do masy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z cukrem, polej ciasto.
Sernik piecz 50 minut w temperaturze 180°C. Pozostaw w piekarniku, by ostygł.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień