Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z masą karobowo-sezamową

Sernik z masą karobowo-sezamową

Autor:

Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 7380

Dodano:

Odsłon: 1812

Pyszny serniczek na chrupiącym spodzie. Polecam przepis :)

Składniki

  • Spód;
  • 1/2 kostki margaryny, 1/3 szklanki cukru, 1 szklanka mąki pszennej
  • Sernik;
  • 1 kg. sera białego (u mnie z wiaderka), 1 kostka masła, 5 jaj
  • 1 szklanka cukru pudru, 4 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3 łyżeczki cukru z wanilią
  • Wierzch;
  • 100 g tahini i 100 g. masy sezamowej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z masą karobowo-sezamową

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania spodu;

    Mąkę i cukier wysypać na blat. Dodać zimną margarynę. Posiekać nożem i zagnieść rękami. Uformować kulę, owinąć ją we folię i umieścić w lodówce na 1/2 godziny.

    Po tym czasie, ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim dno formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec w 160* ok. 20 minut.

  2. Sernik ;

    Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy ser. Po połączeniu masła z serem dodajemy po jednym żółtku, cukier puder, cukier waniliowy oraz skrobię ziemniaczaną. Na końcu do masy dajemy ubite na sztywno białka.
    Mieszamy delikatnie szpatułką.

    Sernik wylewamy na upieczone zimne ciasto. Pieczemy w 180 * ok 40 minut.


    masy sezamową i karobową mieszamy ze sobą i smarujemy nią upieczone i wystudzone ciasto.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 grudnia 2017 Znów moje ulubione serniczki hihi, ale żeby tak zaraz po świętach katować takimi przepisami xD

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń