Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek na chrupiącym spodzie. Polecam przepis :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3938
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3938
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Składniki
Sposób przygotowania spodu; Mąkę i cukier wysypać na blat. Dodać zimną margarynę. Posiekać nożem i zagnieść rękami. Uformować kulę, owinąć ją we folię i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie, ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim dno formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160* ok. 20 minut.
Sernik ; Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy ser. Po połączeniu masła z serem dodajemy po jednym żółtku, cukier puder, cukier waniliowy oraz skrobię ziemniaczaną. Na końcu do masy dajemy ubite na sztywno białka. Mieszamy delikatnie szpatułką. Sernik wylewamy na upieczone zimne ciasto. Pieczemy w 180 * ok 40 minut. masy sezamową i karobową mieszamy ze sobą i smarujemy nią upieczone i wystudzone ciasto. Smacznego.