Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo winny z maślanką i powidłami. Sernik z bezą i polewą, wyszedł bardzo dobry.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
ciasto:Zmiksować masło z cukrem, serkiem i jajkiem. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać . Rozsmarować na blaszkę (30X40)wyłożonej papierem do pieczenia,dosyć wysoko. Podpiec 20 min. w 175*
Po lekkim ostudzeniu, rozsmarować powidła.
masa serowa: Zmiksować jajka i żółtka z cukrem. Dodać ser i zmiksować.Budynie wymieszać z maślanką,dodać do sera i na niskich obrotach miksera zmiksować. Na koniec dolać olej i zmiksować.Wylać na powidła. Piec w 175 *. ok 1 godz.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Wyłożyć na gorący sernik. Piec jeszcze ok.20 min. w 175*.
Po przestudzeniu, polać ''za nitką''roztopioną czekoladą nad parą. Kroić jak stężeje.