Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo winny i pyszny
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
ciasto-Zmiksować masło lub margarynę z cukrem, dodając po jajku. Przesiać mąkę z proszkiem. Wymieszać mikserem na najniższych obrotach, dolewając maślankę. Podzielić na 1/3 i 2/3. Większą część rozsmarować na blaszkę ,30x40.(zamkniętej ze wszystkich stron i z papierem.)
Na ciasto rozsypać bułkę tartą, potem mrożone owoce. Posypać cukrem.
masa- Zmiksować ser z jajkami i suchymi budyniami.Wyłożyć na owocach. Na górę poukładać, łyżeczką kruszonkę, z pozostałego ciasta.
Piec ok. 1 godz. w 175 * C.(Pamiętać że każdy piekarnik piecze inaczej.Miałam już taki piekarnik że sernik był upieczony po 45 min. teraz muszę piec ponad godzinę.)
Przestygnięty sernik posypać pudrem cukrem.