Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie pysznego sernika, orzechów i masy krówkowej. Prawdziwa poezja :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 142
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 142
Składniki
Orzechy mieszamy z jogurtem, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i kaszą manną. Mieszamy i na chwilę chowamy do lodówki. Blachę o wym 25/40 cm wykładamy papierem dopieczenia. Formujemy 32 kuleczki i układamy w odstępach. Chowamy do lodówki. Ser mielimy 3 razy, dodajemy jogurt lub tak jak ja ser razem z jogurtem naturalnym blendujemy na gładko. Dodajemy budyń, olej, sok z cytryny i miksujemy. Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę dodajemy w 3 partiach do sera i miksujemy na małych obrotach. Ser wylewamy najpierw między kulki a potem już na. Równamy i pieczemy ok. 1 godziny w 150 st. C termoobieg lub 170 st. C góra dół. Po upieczeniu zostawiamy na chwilę w piekarniku. Następnie wyciągamy i zostawiamy do wystudzenia.
Krem: masło miksujemy na białą i puszystą masę, dodajemy po łyżce masy krówkowej i miksujemy. Smarujemy wierzch sernika. Posypujemy kakao i na chwilkę chowamy do lodówki.
Smacznego :)