Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik o cudownie przenikających się smakach. Oryginalny przepis ze strony http://gotowaniecieszy.blox.pl nie zawierał galaretki
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Składniki
Herbatniki rozkruszamy (najlepiej robotem kuchennym) i mieszamy z roztopionym masłem. Taką masą wykładamy tortownicę (25 cm) i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
W tym czasie przygotowujemy ser. Jajka ubijamy z cukrem, i ziarenkami z laski wanilii. Dodajemy stopniowo ser i cały czas mieszamy na najwyższych obrotach. Na koniec dodajemy budyń (proszek) i dokładnie mieszamy. Masę serową wylewamy na spód z ciastek i na wierzchu gęsto układamy przekrojone na pół truskawki. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach. Studzimy.
Galaretki rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu, czekamy aż zacznie gęstnieć. Tak przygotowaną wylewamy na chłodne w dotyku ciasto. Wkładamy do lodówki.