Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najlepszy sernik, plus suszone śliwki maczane w rumie lub aromacie rumowym.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej, szczyptę soli i chwilę miksujemy. Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Śliwki zalewamy gorącą wodą, gdy zmiękną odlewamy wodę i zalewamy rumem. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami ( czekoladą do góry ), na nich równo rozkładamy namoczone śliwki, wszystko zakrywamy masą serową.
Pieczemy w 180 C około 60 minut. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem.