Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z tahini i melasy to zdrowy zamiennik topionej czekolady. Sernik jest wilgotny i smaczny.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 839
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8957
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10562
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4757
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 839
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8957
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10562
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4757
Składniki
Przygotowanie spodu; Masło topimy i łączymy z pokruszonymi ciasteczkami. Masę wykładamy na wyłożony papierem do pieczenia spód blachy. Dociskamy i odkładamy w chłodne miejsce. Masa serowa; Ser miksujemy z jajami, cukrem, dosypujemy mąki. Na końcu odsączonego i pokrojonego na małe kawałki ananasa. Masę serową wylewamy na spód z ciastek. Wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika, następnie zmniejszamy temperaturę do 150* i pieczemy godzinę. Jeżeli sernik zacznie zbyt mocno rosnąć, należy temp. obniżyć. wierzch; Tahini mieszamy z melasą. Pastą smarujemy gorący sernik.