Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik tradycyjny ale z wkładką z wafelków
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Rozcieramy masło z cukrem pudrem mikserem albo w makutrze .Dodajemy 6 żółtek i ucieramy . Po łyżce dajemy zmielony twaróg , 2 budynie waniliowe , parę kropli zapachu cytrynowego i pomarańczowego ,rodzynki / wcześniej namoczone i obsypane w mące / , na końcu dodajemy delikatnie , dobrze ubitą pianę z białek.
Blaszka średnia / 23X26/ wykładamy papierem do pieczenia , wlewamy połowę masy serowej , kładziemy wafelki np. wzdłuż , zalewamy drugą częścią masy. Pieczemy około 1 godz. w temp.170 *-180* C. Zostawiamy w kuchence do ostudzenia . Robimy lukier z cukru i wody , polewamy po wystudzonym cieście .Smacznego !