Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytryny idealny na różne okazje .
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 159
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1534
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 159
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1534
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodaj roztopione i wystudzone masło , śmietanę , budyń oraz otartą skórkę , sok oraz skórkę kandyzowaną z cytryny.Następnie ser oraz ubita pianę z białek , delikatnie wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę serową. Piekarnik nagrzej do 180 st i piecz sernik około 50 minut.
Po upieczeniu zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia .
Po wystudzeniu sernik posyp obficie cukrem pudrem.