Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kakaowym spodzie z kruszonką ze śliwkami. Sernik wyszedł bardzo pyszny, polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Zmiksować na niższych obrotach.Rozsmarować na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.
masa- Zmiksować jajka z cukrem potem serem i śmietaną. Przesiać budynie i zmiksować. Wyłożyć na surowe ciasto.
Śliwki umyć, pokroić na części i rozłożyć na serze.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem i żółtkiem.Przesiać mąkę z proszkiem, wsypać migdały i zmiksować na grubsze kawałki.Rozsypać po śliwkach. Piec ok.1 godz.i 15 min. Przed końcem można przykryć papierem.Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem. Kroić jak stężeje.