Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniki na rodzinne uroczystości"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 99
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 99
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Sery, cukier i jajka mieszam trzepaczką i dzielę na dwie części. Jedną łączę z budyniem czekoladowym i kakao. Do drugiej dodaję budyń waniliowy, mąkę ziemniaczaną i esencję waniliową.
Na środek tortownicy (używam ceramicznej o średnicy 25 cm, metalową trzeba wyłożyć papierem do pieczenia) wylewam dwie łyżki masy czekoladowej, a na jej środek dwie łyżki waniliowej i tak robię, aż zużyję obie masy.
Piekę zebrę 10 min w temp. 180°C (na dno piekarnika stawiam blachę z wodą), przykrywam sernik folią aluminiową i piekę go 60 min w temp. 160°C. Studzę ciasto w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Potem wkładam do lodówki na noc.
Robię polewę: podgrzewam tłuszcz z wodą i cukrem pudrem. Zdejmuję z ognia, mieszam z kakao. Tężejącą polewę rozprowadzam na serniku.
90 min, porcja 270 kcal, koszt porcji 1,50 zł, przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie