Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe babeczki składające się z dwóch warstw - gęstego, intensywnie czekoladowego brownie oraz delikatnej masy serowej z wiśniową konfiturą. Wilgotne, pyszne, a na dodatek banalnie proste w przygotowaniu!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3801
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1316
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3801
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1316
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W rondelku na małym ogniu rozpuścić masło z połamaną na kostki czekoladą. Odstawić do ostygnięcia. Jajko roztrzepać z cukrem pudrem. Wszystkie składniki wraz z mąką połączyć ze sobą mikserem na niskich obrotach. Czekoladową masę wyłożyć do papilotek na ok. 1/3 wysokości. Wstawić do piekarnika na ok. 10-15 minut, w celu podpieczenia spodu.
W tym czasie twaróg utrzeć z jajkiem, budyniem i cukrem pudrem. Wyłożyć po ok. 1,5 łyżce masy serowej na podpieczone spody babeczek. Dodatkowo nałożyć po łyżeczce konfitury wiśniowej i rozprowadzić delikatnie za pomocą wykałaczki, tworząc esy-floresy. Wstawić ponownie do piekarnika na ok. 30 minut. Ostudzić na metalowej kratce. Smacznego.