Do góry

Desery Przepis na:

Sernikobrownies z wiśniami

Sernikobrownies z wiśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 756

Dodano:

Odsłon: 2639

Kremowe babeczki składające się z dwóch warstw - gęstego, intensywnie czekoladowego brownie oraz delikatnej masy serowej z wiśniową konfiturą. Wilgotne, pyszne, a na dodatek banalnie proste w przygotowaniu!

Składniki

  • brownie:
  • 100 g gorzkiej czekolady 70%
  • 100 g masła
  • 100 g mąki
  • 3-4 czubate łyżki cukru pudru
  • jajko
  • masa serowa :
  • 500 g sera na serniki
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • jajko
  • ok. 100 g cukru pudru
  • dodatkowo:
  • dżem wiśniowy/konfitura
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernikobrownies z wiśniami

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W rondelku na małym ogniu rozpuścić masło z połamaną na kostki czekoladą. Odstawić do ostygnięcia. Jajko roztrzepać z cukrem pudrem. Wszystkie składniki wraz z mąką połączyć ze sobą mikserem na niskich obrotach. Czekoladową masę wyłożyć do papilotek na ok. 1/3 wysokości. Wstawić do piekarnika na ok. 10-15 minut, w celu podpieczenia spodu.

  2. W tym czasie twaróg utrzeć z jajkiem, budyniem i cukrem pudrem. Wyłożyć po ok. 1,5 łyżce masy serowej na podpieczone spody babeczek. Dodatkowo nałożyć po łyżeczce konfitury wiśniowej i rozprowadzić delikatnie za pomocą wykałaczki, tworząc esy-floresy. Wstawić ponownie do piekarnika na ok. 30 minut. Ostudzić na metalowej kratce. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń