Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łyżką mieszane, do tego ser z rukolą. Pyszne i szybkie ciasto.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 135
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Ciasto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Łyżką dobrze roztrzepać jajka z oboma cukrami, potem dodać mleko,wymieszać. Do masy jajecznej dosypać mąkę, wszystko dobrze wymieszać łyżką. Na koniec wlać olej, mieszać do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do tortownicy.
Ser. Rukolę przepłukać, osuszyć i oberwać tytko listki. Twaróg zmiksować z dwoma cukrami i listkami rukoli , następnie wciąż mieszając dodać jajko. Na koniec wsypać proszek budyniowy, olej, szczyptę soli i chwilę miksować. Masę serową przekładamy na ciasto kakaowe. Pieczemy w 180 C przez około 55-60 minut. Ciasto możemy posypać cukrem pudrem.