Do góry

Desery Przepis na:

Sero makowiec.

Sero makowiec.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1449 Ocena: 18798

Dodano:

Odsłon: 4735

Bardzo smaczny, soczysty sero makowiec.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto wstawiamy na 30 minut do zamrażalki. W tym czasie robimy masę z sera i maku. Ucieramy masę serową mikserem - najpierw margarynę, cukier i żółtka, a następnie dodajemy ser i dodatki. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy na koniec do masy i delikatnie musimy wymieszać. Ciasto wykładamy na wysmarowaną i wysypaną mąką blachę, na ciasto wykładamy masę makowa i następnie wykładamy masę serową. Pieczemy 1 godzinę w 200 stopniach Celsjusza, środkowa półka, grzałki góra/dół. Upieczony sernik polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.

  2. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń