Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne rogaliki serowe z jabłkiem, szybkie i proste do przygotowania wystarczą tylko trzy składniki oraz ulubione dodatki u mnie jabłka można użyć rownież dżem.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Twaróg przeciśnij przez praskę lub rozdrobnij tłuczkiem do ziemniaków, dodaj mąkę i masło. Zagnieść ciasto i włóż do lodówki na 20 minut.
Jabłka obierz i podziel na ósemki, usuń gniazda, podziel na mniejsze kawałki.
Ciasto podziel na trzy części, każdy kawałek rozwałkuj w kształt koła, za pomocą radełka każde koło podziel na 8 trójkątów, posyp cynamonem i połóż kawałek jabłka.
Każdy kawałek zwij od większej strony do mniejszej. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temperaturze 180 st. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem. Zamiast jabłek można użyć gruszki lub ulubionego dżemu.