Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 728
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 62
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 728
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 62
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
Masło siekam z mąką i serem, zagniatam na gładkie ciasto i odstawiam do lodówki na ok. 20 minut. Ciasto rozwałkowuję na grubość 4 mm, wycinam kwadraty i na każdym kładę po 2 suszone śliwki i kawałek czekolady. Zaklejam po bokach, aby powstały trójkąty. Każdy delikatnie nacinam od góry w 3–4 miejscach i silikonowym pędzelkiem rozprowadzam po ciastkach odrobinę mleka. Rożki układam na blasze i piekę ok. 25 minut w 180oC.
Przed podaniem posypuję je cukrem pudrem. Najlepiej smakują ciepłe. Do środka możemy włożyć dowolne owoce czy bakalie, w zależności od tego, co lubimy.
Czas przygotowania 45 minut. Cena sztuki ok. 1,10 zł.Źródło: Rewia