Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe ślimaczki"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1749
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 22
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1749
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 22
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Składniki
Z mielonego sera, masła, cukru waniliowego, szczypty soli, mąki i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Zawinąć je w folię i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Rozwałkować na prostokąt.
Umyte śliwki wydrylować, pokroić jak najdrobniej. Wymieszać z bułką, orzechami, dodać po szczypcie cynamonu i goździków, rozłożyć na cieście.
Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na plastry grubości 1 cm. Posmarować żółtkiem, posypać migdałami, piec 30 minut w temp. 180oC.
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium