Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe ślimaczki"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 207
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 87
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 207
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 87
Składniki
Z mielonego sera, masła, cukru waniliowego, szczypty soli, mąki i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Zawinąć je w folię i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Rozwałkować na prostokąt.
Umyte śliwki wydrylować, pokroić jak najdrobniej. Wymieszać z bułką, orzechami, dodać po szczypcie cynamonu i goździków, rozłożyć na cieście.
Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na plastry grubości 1 cm. Posmarować żółtkiem, posypać migdałami, piec 30 minut w temp. 180oC.
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium