Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowy marmurek z porzeczkami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Przygotuj spód: ciastka pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z masłem. Blachę 36x40 cm wyłóż pergaminem. Spód wylep przygotowną masą. Dobrze dociśnij ją palcami. Wstaw do lodówki.
Porzeczki przebierz, opłucz, oderwij od gałązek. Zmiksuj je i przetrzyj. Następnie wymieszaj z dżemem i 1 budyniem waniliowym. Twaróg utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj jajka, żółtka, drugi budyń i śmietanę. Szybko wymieszaj mikserem. Masę serową rozsmaruj na spodzie z ciasteczek.
Na warstwę serową nałóż łyżką mus porzeczkowy. Obie warstwy lekko przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 45 minut.
Białka ubij na sztywno z 30 dag cukru. Masę bezową przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij rozetki na wierzch placka. Piecz jeszcze ok. 10 minut. Udekoruj, np. owocami w cukrze.
ok. 20 minut. Pieczenie ok. 55 minut , 1 porcja 340 kcalŹródło: Tina