Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pojawiają się truskawki to musi być kruche z budyniową pianką z nutką cynamonu. Proste, pyszne i znika błyskawicznie.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 162
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 205
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 249
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 162
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 205
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 249
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy ,dzielimy na 2 części, owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Blachę do pieczenia ( u mnie kwadratowa) wykładamy papierem do pieczenia, ścieramy na tarce 1 część ciasta, podpiekamy około 20 minut w 180 stopniach, studzimy.
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, następnie proszek budyniowy, łyżeczkę cynamonu i na koniec cienką strużką wlewamy olej. Cały czas ubijamy. Powstałą piankę cynamonową wykładamy na spód ciasta, układamy na wierzchu pokrojone w kawałki truskawki, posypujemy jeszcze odrobiną cynamonu i ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy w temp.180 st. przez około 35-40 minut. Na wyciągnięciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem i gotowe.