Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pojawiają się truskawki to musi być kruche z budyniową pianką z nutką cynamonu. Proste, pyszne i znika błyskawicznie.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 78
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 640
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 27
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 174
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 78
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 640
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 27
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 174
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy ,dzielimy na 2 części, owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Blachę do pieczenia ( u mnie kwadratowa) wykładamy papierem do pieczenia, ścieramy na tarce 1 część ciasta, podpiekamy około 20 minut w 180 stopniach, studzimy.
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, następnie proszek budyniowy, łyżeczkę cynamonu i na koniec cienką strużką wlewamy olej. Cały czas ubijamy. Powstałą piankę cynamonową wykładamy na spód ciasta, układamy na wierzchu pokrojone w kawałki truskawki, posypujemy jeszcze odrobiną cynamonu i ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy w temp.180 st. przez około 35-40 minut. Na wyciągnięciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem i gotowe.