Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój puszysty skyrnik zrobiłam ze skyru, ale śmiało można użyć jogurt grecki. Składniki koniecznie powinny być w temperaturze pokojowej. Zamiast cukru dałam ksylitol. Wybierz swój sposób posłodzenia ciasta.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5436
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5353
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1854
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5436
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5353
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1854
Składniki
Zacznij od przygotowania formy. Papier do pieczenia powinien wystawać około 10 cm ponad rant formy ponieważ ciasto dość wysoko rośnie. Papier i formę należy natłuscić. Żółtka oddziel od białek. Białka ubijaj mikserem przez 5-6 minut na końcu ubijania dodaj po łyżce cukru aż piana zrobi się prawie szklista jak beza. Następnie dodawaj po jednym żółtku aż do skończenia. Po ubiciu dodaj wanilię i skyr po łyżce cały czas miksując. Na koniec dodaj proszek i mąkę ziemniaczaną i krótko połącz ze sobą składniki. Przelej masę do formy. Włóż do piekarnika. Piecz w temperaturze 160°C przez 40 minut i 10 minut w temperaturze 140°C. Po upieczeniu nie wyjmować niech schłodzi się w piekarniku przez następne10 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Podawaj z owocami lub polany malasą z granatów.