Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój puszysty skyrnik zrobiłam ze skyru, ale śmiało można użyć jogurt grecki. Składniki koniecznie powinny być w temperaturze pokojowej. Zamiast cukru dałam ksylitol. Wybierz swój sposób posłodzenia ciasta.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 50
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 12
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5057
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 115
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 50
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 12
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5057
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 115
Składniki
Zacznij od przygotowania formy. Papier do pieczenia powinien wystawać około 10 cm ponad rant formy ponieważ ciasto dość wysoko rośnie. Papier i formę należy natłuscić. Żółtka oddziel od białek. Białka ubijaj mikserem przez 5-6 minut na końcu ubijania dodaj po łyżce cukru aż piana zrobi się prawie szklista jak beza. Następnie dodawaj po jednym żółtku aż do skończenia. Po ubiciu dodaj wanilię i skyr po łyżce cały czas miksując. Na koniec dodaj proszek i mąkę ziemniaczaną i krótko połącz ze sobą składniki. Przelej masę do formy. Włóż do piekarnika. Piecz w temperaturze 160°C przez 40 minut i 10 minut w temperaturze 140°C. Po upieczeniu nie wyjmować niech schłodzi się w piekarniku przez następne10 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Podawaj z owocami lub polany malasą z granatów.