Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie w musztardzie Dijon"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Składniki
Nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez żółtych śledzi. Zawsze królują na naszym świątecznym stole. Justyna Golarz z Dąbrowy
Śledzie namaczam na kilka godzin w wodzie, aby nie były bardzo słone. Cebulę kroję w piórka, przekładam do garnka z gotującą się wodą. Wlewam ocet, solę i dodaję ziele wraz z liśćmi.
Gotuję, aż cebula zmięknie. Odcedzam na sicie, studzę. Śledzie kroję w kawałki, przekładam do miski wraz z zimną cebulą. Dokładam śmietanę wymieszaną z majonezem, musztardami, kurkumą, doprawiam cukrem i pieprzem do smaku. Wstawiam na noc do lodówki.
25 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 10 porcjiŹródło: Kobieta i życie