Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie w musztardzie Dijon"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 124
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 124
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez żółtych śledzi. Zawsze królują na naszym świątecznym stole. Justyna Golarz z Dąbrowy
Śledzie namaczam na kilka godzin w wodzie, aby nie były bardzo słone. Cebulę kroję w piórka, przekładam do garnka z gotującą się wodą. Wlewam ocet, solę i dodaję ziele wraz z liśćmi.
Gotuję, aż cebula zmięknie. Odcedzam na sicie, studzę. Śledzie kroję w kawałki, przekładam do miski wraz z zimną cebulą. Dokładam śmietanę wymieszaną z majonezem, musztardami, kurkumą, doprawiam cukrem i pieprzem do smaku. Wstawiam na noc do lodówki.
25 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 10 porcjiŹródło: Kobieta i życie