Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie w zalewie śmietanowej"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Śledzie moczę w wodzie. Cebulę kroję w piórka, zalewam wodą, dodaję liście i ziele angielskie. Zagotowuję.
Gdy cebula zmięknie, zalewę studzę. Potem łączę ją z octem i na końcu ze śmietanką (30 proc.). Wkładam śledzie do zalewy, wstawiam je na dobę do lodówki.Źródło: Kobieta i życie