Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 513
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 564
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 513
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 564
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 121
Składniki
30 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 zł • Przepis na 4 porcje
Ze śledzi zdejmuję skórę, kroję je w 2-cm. paseczki. Cebulę pokrojoną w piórka szklę na odrobinie oleju. Gdy zmięknie, dolewam wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym i keczupem. Dokładnie mieszam. Doprawiam czarnym i czerwonym pieprzem oraz cynamonem. Dolewam ocet i doprowadzam do wrzenia.
Zalewę studzę. Gdy przestygnie, wkładam do niej śledzie i mieszam. Śledzie najlepiej smakują, gdy postoją w lodówce ok. 3 godzin, wtedy smaki się przegryzą.
Świetna ostra przekąska o wyrazistym pieprzowo-cynamonowym posmaku. Wioleta Szczepańska z Mroczna