Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 480
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 480
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Składniki
Płaty śledziowe zalej zimną wodą tak, by były całe przykryte. Odstaw na kilka godzin lub na całą noc – dzięki temu nie będą zbyt słone. Odlej wodę i połóż śledzie na sitku, by obciekły. Oliwki i paprykę posiekaj w kostkę. Wymieszaj z kaparami.
Cebule obierz i pokrój w talarki. Zagotuj wszystkie marynaty, wrzuć cebulę i gotuj 2 minuty (cebula powinna pozostać chrupiąca). Odstaw marynatę do ostygnięcia.
Śledzie ułóż w wysokim naczyniu, przekładając je oliwkami i przelewając każdą warstwę marynatą z cebulą. Wstaw do lodówki na noc. Udekoruj listkami natki.
Pomidorowo!
Do marynaty dodaj łyżkę przecieru z pomidorów. Sos zyska kolor i jeszcze lepszy smak!Źródło: Naj