Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was wspaniały pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego i twarogu, co wy na to?. Pomysł powstał w nocy spać nie mogę to wymyślam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16041
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16041
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Składniki
Przygotować twaróg, rozgnieść go widelcem z cukrem, śmietaną i aromatem.
Jajko roztrzepać widelcem.
Gotowe ciasto rozwinąć i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Jak już posmarowane rozłożyć po całości przygotowany twaróg.
Zawijać od wąskiego boku.
Zwinąć w roladę.
Ucinać paski po 2 - 3 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować obficie roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 50 minut do godziny, w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Powiem wam że wyszły przepyszne i mało pracochłonne.