Do góry

Desery Przepis na:

Ślimaczki z twarogiem.

Ślimaczki z twarogiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 968 Ocena: 6699

Dodano:

Odsłon: 2121

Mam dziś dla was wspaniały pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego i twarogu, co wy na to?. Pomysł powstał w nocy spać nie mogę to wymyślam.

Składniki

  • 1 ciasto francuskie 300 g,
  • 500 g twarogu,
  • 6 łyżek cukru,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • 1 jajko,
  • kilka kropel aromatu migdałowego lub jaki kto lubi.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ślimaczki z twarogiem.

Przygotowanie

  1. Przygotować twaróg, rozgnieść go widelcem z cukrem, śmietaną i aromatem.

  2. Jajko roztrzepać widelcem.

  3. Gotowe ciasto rozwinąć i posmarować roztrzepanym jajkiem.

  4. Jak już posmarowane rozłożyć po całości przygotowany twaróg.

  5. Zawijać od wąskiego boku.

  6. Zwinąć w roladę.

  7. Ucinać paski po 2 - 3 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  8. Posmarować obficie roztrzepanym jajkiem.

  9. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 50 minut do godziny, w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.

  10. Powiem wam że wyszły przepyszne i mało pracochłonne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń