Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki pod kruszonką to prosty , pyszny deser pieczony ze śliwkami. Jest to przepis bardzo prosty i nawet początkująca gospodyni sobie z nim poradzi, a zapewniam że jest bardzo smaczny jeszcze jak podamy go z gałkami lodu to już niebo w gębie. Polecam
naczynie żaroodporne, nóż, sitko, ręcznik papierowy, miska na kruszonkę,
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 128
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4831
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 115
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 128
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4831
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 115
Składniki
szklanka o poj. 250 ml, naczynie żaroodporne o średnicy 23 cm, czas przygotowania 15 - 20 minut + czas pieczenia 40 - 50 minut, Na początku przygotowuję kruszonkę. Składniki na kruszonkę przekładam do miski i dokładnie rozcieram dłońmi aż wszystkie składniki się połączą i powstanie pyszna kruszonka. Wkładam do lodówki do schłodzenia na 15 minut. Śliwki po umyciu i osuszeniu kroję na połówki i usuwam pestki. Naczynie żaroodporne w środku delikatnie natłuszczam, układam połówki śliwek pamiętając aby całe dno było zakryte. Na śliwki wykładam przygotowaną wcześniej kruszonkę, dociskając lekko do śliwek. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę około 40 - 50 minut. Po upieczeniu wyjmuję i podaję jeszcze gorące z gałkami lodu. Smacznego.
Śliwki gotowe do pieczenia.
Pyszne śliwki pod kruszonką gotowe do podania.
Przygotowanie kruszonki do śliwek.