Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowe ciasto z kruszonką"
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 425
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1226
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 425
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1226
Składniki
Do kefiru wsyp kaszę, wymieszaj, dodaj cukier i jajka, zmiksuj na małych obrotach. Odstaw na godzinę. Ze składników na kruszonkę zagnieć ciasto, zawiń w folię, włóż do lodówki.
Śliwki wymieszaj z cukrem, odstaw. Zlej sok, dodaj do niego mąkę ziemniaczaną. Zagotuj, wymieszaj ze śliwkami.
Do ciasta dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem, wlej masę, na wierzchu ułóż śliwki. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Wyjmij ciasto, wierzch posyp startą kruszonką, piecz 20 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień