Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto robi się prosto i szybko, Masa sernikowa z owocami na kruchym spodzie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1596
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 989
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1596
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 989
Składniki
1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając stopniowo żółtka, na koniec mąkę wymieszą z proszkiem. 2. Ciasto wylewamy na dno formy( 24 cm x 24 cm)i robimy masę serowa.
3. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając stopniowo żółtka. 4. Ser mieszamy z budyniem i dodajemy da masy jajecznej. 5. Białka ubijamy mikserem i łączymy z masą serową delikatnie mieszając łyżką. 6. Na koniec masę łączymy z pokrojonym śliwkami i wylewamy na ciasto. 7. Pieczemy w piekarniku około godziny w 180 °C
8. Pozostałe białka ubijamy mikserem dając cukier puder. 9. 10 minut przed końcem pieczenia ciasta rozprowadzamy na wierzch pianę z białek.
10. Ciasto gotowe. 11. Smacznego.