Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto robi się prosto i szybko, Masa sernikowa z owocami na kruchym spodzie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7515
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2489
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7515
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2489
Składniki
1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając stopniowo żółtka, na koniec mąkę wymieszą z proszkiem. 2. Ciasto wylewamy na dno formy( 24 cm x 24 cm)i robimy masę serowa.
3. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając stopniowo żółtka. 4. Ser mieszamy z budyniem i dodajemy da masy jajecznej. 5. Białka ubijamy mikserem i łączymy z masą serową delikatnie mieszając łyżką. 6. Na koniec masę łączymy z pokrojonym śliwkami i wylewamy na ciasto. 7. Pieczemy w piekarniku około godziny w 180 °C
8. Pozostałe białka ubijamy mikserem dając cukier puder. 9. 10 minut przed końcem pieczenia ciasta rozprowadzamy na wierzch pianę z białek.
10. Ciasto gotowe. 11. Smacznego.