Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodki budyń dyniowy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Pół szklanki mleka odlej. Rozmieszaj starannie razem z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz żółtkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj purée (z upieczonej i zmiksowanej dyni). Rozmieszaj. Wrzącą mieszankę zdejmij z ognia.
Mieszając, wlewaj cienkim strumieniem mleko z mąką. Ponownie ustaw budyń na palniku. Ogrzewaj, mieszając, aż zgęstnieje. Rozlej do pucharków (lub miseczek z dyni). Posyp cynamonem.
porcje, czas ok. 15 min; porcja – 260 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety