Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na długie wieczory.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 224
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22471
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 243
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 224
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22471
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 243
Składniki
Wykonanie bitej śmietany: Śmietanę ubić z cukrem pudrem i pod koniec ubijania dodać soku z cytryny do smaku. Wykonanie: Owoce rozmrozić, zalać koniakiem i odstawić na dwie godziny. W tym czasie również ugotować galaretkę wiśniową według opisu na opakowaniu i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Po upływie dwóch godzin ugotować galaretkę truskawkową, lekko przestudzić. Na galaretkę wiśniową wyłożyć przygotowane owoce razem z koniakiem i zalać galaretką truskawkową. Odstawić do lodówki do następnego dnia. Następnego dnia przygotować bitą śmietanę, nałożyć na galaretkę i ozdobić według uznania.