Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4851
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44926
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 550
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4851
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44926
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 550
Składniki
Rozgrzac piekarnik do tem 200stC. Bialka oddzielic od zoltek. Dodac odrobine soli i ubic na sztywna mase, pod koniec dodajac cukier. Nastepnie dodawac po jednym zoltku, za kazdym razem miksujac okolo 3 min. Na koniec kiedy masa jest juz puszysta dodac make i bardzo delikatnie wymieszac drewniana lyzka (nie uzywac miksera!!!) Gotowe ciasto przelac do prostokatnej formy nasmarowanej tluszczem i posypanej bulka tarta
Piec na zloty kolor okolo 20min (Najlepiej sprawdzic patyczkiem czy ciasto jest juz upieczone. Po upieczeniu ciasto wystudzic a nastepnie uzywajac szklanki jako szablonu, powycinac z ciasta krazki.
Smietane ubic z cukrem i smietan-fixem .Pod koniec ubijania dodac adwokata i barwnik spozywczy. Biszkoptowe krazki posmarowac kremem i udekorowac jajeczkami