Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Rozgrzac piekarnik do tem 200stC. Bialka oddzielic od zoltek. Dodac odrobine soli i ubic na sztywna mase, pod koniec dodajac cukier. Nastepnie dodawac po jednym zoltku, za kazdym razem miksujac okolo 3 min. Na koniec kiedy masa jest juz puszysta dodac make i bardzo delikatnie wymieszac drewniana lyzka (nie uzywac miksera!!!) Gotowe ciasto przelac do prostokatnej formy nasmarowanej tluszczem i posypanej bulka tarta
Piec na zloty kolor okolo 20min (Najlepiej sprawdzic patyczkiem czy ciasto jest juz upieczone. Po upieczeniu ciasto wystudzic a nastepnie uzywajac szklanki jako szablonu, powycinac z ciasta krazki.
Smietane ubic z cukrem i smietan-fixem .Pod koniec ubijania dodac adwokata i barwnik spozywczy. Biszkoptowe krazki posmarowac kremem i udekorowac jajeczkami