Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkie pampuszki po 2. roku życia"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 371
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 371
Składniki
Ziemniaki ugotuj w skórkach, obierz, przetrzyj przez sito i pozostaw, aby ostygły.
Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj z łyżeczką cukru pudru i łyżką śmietany. Dodaj do ziemniaków i wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i połącz z powstałą masą.
Z ciasta formuj niewielkie kulki. Smaż je z obu stron na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Pampuszki posyp cukrem pudrem i polej śmietaną.Źródło: Mam dziecko