Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkie pampuszki po 2. roku życia"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Ziemniaki ugotuj w skórkach, obierz, przetrzyj przez sito i pozostaw, aby ostygły.
Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj z łyżeczką cukru pudru i łyżką śmietany. Dodaj do ziemniaków i wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i połącz z powstałą masą.
Z ciasta formuj niewielkie kulki. Smaż je z obu stron na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Pampuszki posyp cukrem pudrem i polej śmietaną.Źródło: Mam dziecko