Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie pierniczki smakowite dla każdego!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9846
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9846
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Z 10 dekagramów cukru robimy karmel. Margarynę ucieramy z pozostałym cukrem, jajkami i rozpuszczonym miodem, dodajemy zimny karmel, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto robimy wieczorem i zostawiamy na noc na stolnicy. Rano rozwałkowujemy i wykrawamy pierniczki foremkami w kształcie ludzików lub inne jak kto lubi. Pieczemy około 15 minut w 170 stopniach. Dekorujemy pisakami lub lukrem.