Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodko-ostra zapiekanka"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243082
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243082
Składniki
Dynię oczyść z pestek i włókien. Obierz, miąższ potnij w kostkę. Ziemniaki i marchew obierz, pokrój na kawałki. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Chili oczyść z pestek, strączek grubo posiekaj.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę, podsmaż na niej rozdrobnione warzywa. Posyp cukrem i smaż dalej. Kiedy cukier lekko się skarmelizuje, dolej bulion i gotuj 10 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Przełóż do niej warzywa. Polej miodem. Zapiekaj około 40 minut w temperaturze 200°C. Gotową zapiekankę posyp pieprzem i grubo posiekaną miętą.
80 min; Cena porcji: ok. 2 zł; Porcja: 290 kcal;Źródło: Naj