Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodko-ostra zapiekanka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Dynię oczyść z pestek i włókien. Obierz, miąższ potnij w kostkę. Ziemniaki i marchew obierz, pokrój na kawałki. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Chili oczyść z pestek, strączek grubo posiekaj.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę, podsmaż na niej rozdrobnione warzywa. Posyp cukrem i smaż dalej. Kiedy cukier lekko się skarmelizuje, dolej bulion i gotuj 10 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Przełóż do niej warzywa. Polej miodem. Zapiekaj około 40 minut w temperaturze 200°C. Gotową zapiekankę posyp pieprzem i grubo posiekaną miętą.
80 min; Cena porcji: ok. 2 zł; Porcja: 290 kcal;Źródło: Naj