Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz korzenno-orzechowe ciasta ten przepis z pewnością przypadnie Ci do gustu. Ciasto imbirowo-piernikowe z pekanami sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i w roli weekendowego deseru, który możecie zaserwować bliskim do popołudniowej kawy. Z pewnością wszyscy będą zachwyceni jego smakiem.
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 314
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1549
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2301
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 176
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 283
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 314
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1549
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2301
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 176
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 283
Składniki
Do malaksera przełóż mąkę, imbir, orzechy, startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, sodę oraz przyprawę korzenną. Zmiksuj wszystko w trybie pulsacyjnym, aby orzechy rozdrobniły się na mniejsze kawałki wyczuwalne w cieście.
W mikserze utrzyj miękkie masło z cukrem do momentu uzyskania jasnej i puszystej masy. Następnie dodaj jajka i ponownie zmiksuj do momentu uzyskania jednolitej masy. Dodaj przygotowane wcześniej suche składniki, wodę oraz miód. Zmiksuj do połączenia wszystkich składników.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie przelej do niej ciasto. Piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 40-45 minut (do suchego patyczka. Wyjmij z piekarnika i poczekaj na to aż ciasto przestygnie. Podziel je na dwa blaty, a z jednego z nich zetnij około pół centymetra, aby rozkruszyć go do dekoracji.
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kremu przełoż do miksera, a następnie ubij je na sztywną i gęstą masę (może to zająć kilka minut).
Na wyższym z blatów ciasta rozsmaruj 2/3 kremu. Następnie przykryj go drugim blatem, rozsmaruj na nim pozostały krem, a wierzch udekoruj pokruszonym ciastem, które wcześniej zostało odkrojone. Odstaw ciast o schłodzenia w lodówce na 2-3 godziny.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Shrek
Desery
Świtezianka
Desery
Ciasto Werona
Desery
Deser chia z mango
Ciasto Shrek
Proponuję dziś przepis na słynne ciasto Shrek, z którym jest jeden problem, a...
Odsłon: 6
Świtezianka
Ciasto Świtezianka to poniekąd klasyczny, „babciny” jabłecznik. Kryje w sobie...
Odsłon: 349