Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znakomity dodatek do sernika, makowca, klusek z makiem, prosty i szybki
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2988
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2988
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Składniki
1. pomarańcze umyć dokładnie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do zmywania, dobrze wypłukać, obrać cienko, zalać wodą, gotować do miękkości (ok 20 min), odcedzić, 2. skórkę pokroić w kostkę, do rondla wsypać cukier, dodać wodę, zagotować, dodać pokrojoną skórkę (powinna być przykryta syropem), gotować na małym ogniu do odparowania płynu, po odparowaniu smażyć jeszcze chwilę, mieszając, żeby się nie przypaliła, skórkę przełożyć do słoika, wystudzić, przechowywać w lodówce nawet kilka tygodni