Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażony karp"
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 433
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 433
Składniki
Karpia spraw, opłucz i osusz. Pokrój na dzwonka. Oprósz je solą, skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, opanieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej z łyżką masła. Usmaż karpia na złoto z obu stron. Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 150°C.
Kup sprawionego karpia. Usmaż i później już nie zapiekaj. Oszczędzisz 20 minut!Źródło: Świat kobiety