Do góry

Desery Przepis na:

Smerfowy torcik.

Smerfowy torcik.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2385 Ocena: 15431

Dodano:

Odsłon: 193

Torcik na urodziny dla naszych pociech.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę posiekać z masłem, smalcem, z dwoma łyżeczkami proszku do pieczenia i dodać żółtka z połową cukru, następnie zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć do przygotowanej formy (tortownica o średnicy 22 cm). W międzyczasie białka ubić na sztywno. Do piany wsypać resztę cukru, budyń i ubijać przez 5 minut. Wlać jogurty, resztę proszku do pieczenia, wiórki kokosowe, owoce i razem wszystko dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na przygotowane ciasto w formie i przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta lub kruszonką z tegoż ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Śnieżki ubić z mlekiem według opisu na opakowaniu dodać odrobinę barwnika spożywczego, wyłożyć na upieczony wystudzony placek i ozdobić owocami ( proponuję borówkami).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń