Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śmietankowa tarta z czerwoną porzeczką"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
65 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 12-14 porcji.
Mąkę przesiewam, dodaję do niej cukier, żółtka i zimne masło. siekam nożem, aż powstaną grudki. Następnie szybko zagniatam ciasto w kulę. Owijam ją folią spożywczą, chłodzę w lodówce 30-40 min. Potem wykładam ciastem formę, nakłuwam je widelcem. Piekę ok. 15 min w temp. 180°C.
Budyń gotuję na mleku według przepisu na opakowaniu. Rozkładam go na podpieczonym cieście, a na nim porzeczki. Ponownie zapiekam 20 min w temp. 180°C. Posypuję cukrem pudrem.
W sam raz na letni podwieczorek. Można ją zrobić z innymi owocami. Ewa Holisz z IłownicyŹródło: Kobieta i życie