Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche , śmietankowe ciasteczka z mnóstwem chrupiących orzechów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 151
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 249
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 151
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 249
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180C. Orzechy chwilę prażymy a następnie drobniutko siekamy. Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy żółtko i parę kropli olejku śmietankowego. Dobrze mieszamy.
Dodajemy mąkę przesianą z solą.Mieszamy do połączenia składników.Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.Białko ubijamy.Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Zanurzamy w białku, a następnie w poszatkowanych orzechach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12-15 minut.