Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche , śmietankowe ciasteczka z mnóstwem chrupiących orzechów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456782
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1212
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456782
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1212
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180C. Orzechy chwilę prażymy a następnie drobniutko siekamy. Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy żółtko i parę kropli olejku śmietankowego. Dobrze mieszamy.
Dodajemy mąkę przesianą z solą.Mieszamy do połączenia składników.Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.Białko ubijamy.Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Zanurzamy w białku, a następnie w poszatkowanych orzechach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12-15 minut.