Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietanowy porzeczkowiec- proste smaczne ciasto z dodatkami!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3936
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19923
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3048
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4261
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3936
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19923
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3048
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4261
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut.
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy pod koniec wsypujemy cukier i galaretkę mieszamy i studzimy.
Warstwa porzeczkowa: Galaretki rozpuszczamy w soku. Śmietankę ubijamy do ubitej dodajemy tężejącą galaretkę porzeczkową. Przełożenie: Biszkopt- jabłka- pierniczki-warstwa porzeczkowa- rodzynki polane rozpuszczonym na ogniu kajmakiem