Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo pysznego ciasta przy niewielkim nakładzie pracy. Trzeba tylko pamiętać, że ciasto po upieczeniu jest twarde. Musi postać kilka godzin by zmiękło.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 901
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 901
Składniki
Cukier, miód i masło roztopić.Ostudzić. Do miski przesiać mąkę z kakao. Sodą rozpuścić w dwóch łyżkach mleka.Dodać resztę składników i zarobić gładkie ciasto. Podzielić na dwie równe części. Pierwszą ułożyć na dnie formy wyłożonej papierem (25/35 cm i piec 10 minut w tem. 180 stopni. W drugiej, takiej samej formie upiec drugie ciasto ale z masą orzechowo-miodową. Na patelni rozgrzać masło, dodać miód i wsypać orzechy. Smażyć 8 minut. Gorącą masę wylać na drugie surowe ciasto i piec 10 minut (koniecznie na papierze) bo przy wyjmowaniu się łamie. Z mleka odlać pół szklanki i rozrobić w nim obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozmieszane mąki i ugotować budyń.Przykryć folia i odstawić do wystudzenia. Utrzeć miękkie masło i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wkruszyć wafelki. Przełożyć ciasta.